fbpx
Kerst

De kracht van een goede showroom

Een goed ingerichte showroom heeft een juiste balans in licht, sfeer, aankleding en communicatie: alles in je verkoopruimte draagt bij aan de beleving van de klant en hoe hij/zij beïnvloedt wordt bij een uiteindelijke koopbeslissing. De uitstraling helpt om je professionaliteit te benadrukken en je producten te verkopen. Een goed ingerichte showroom maakt echt het verschil. Klanten komen graag naar een showroom waar de inrichting klopt. Hoe hebben wij onze showroom ingericht en wat vonden wij belangrijk?

1. Het doel van een goede showroominrichting

Het doel van een showroom is het aantrekkelijk presenteren van bepaalde producten, zodat de bezoeker getriggerd wordt om de producten te bekijken, te testen en uiteindelijk aan te schaffen. Het moet meer zijn dan alleen maar een ruimte waar je producten of diensten aanbiedt. Een goed doordachte showroom draagt bij aan het stimuleren van de wensen en het koopgedrag van de klant.

2. Wat vonden wij belangrijk in onze aankleding?

Een aantal punten vonden wij erg belangrijk tijdens het (her)inrichten van onze showroom:

  • Een goede balans tussen de hoeveelheid spullen. Een showroom voor kerstpakketten die leeg oogt is niet goed, maar een ruimte die bommetje vol staat is ook niet toff. Wij hebben gekozen voor een goede middenweg!
  • Er moet een goede sfeer hangen. Hoe beter de sfeer, des te meer de klant zich op zijn of haar gemak voelt. Wij houden van een huiselijke sfeer waarin de klant voldoende tijd heeft om te onderzoeken wat hij of zij graag wilt hebben.
  • De showroom van ons familiebedrijf is in onze kelder. Hierdoor hangt er bij binnenkomst al een huiselijke en informele sfeer. In Brabant is het gebruikelijk dat de mensen via de achterom binnenkomen, dat is bij ons niet anders. De klanten komen binnen via de achterdeur en gaan door de keuken zo de kelder in.

3. Tips die wij hebben gebruikt voor onze inrichting

Wanneer een showroom mooi aangekleed is, laat dat direct een goede indruk achter bij de klanten. Onderstaande tips hebben ons op weg geholpen bij het inrichten van onze showroom.

  • Indeling ruimte: Voordat wij begonnen met het inrichten was het belangrijk om na te denken over een goede indeling. Je moet voornamelijk rekening houden met de grootte. Het is daarom belangrijk om er niet te veel producten in te zetten, maar ook niet te weinig.
  • Verlichting: De juiste verlichting zorgt voor een goede atmosfeer en beleving. Bij een te fel of een verkeerde kleur kan de ervaring van de klant al verpest zijn. Zorg voor goede verlichting die een warme kleur uitstraalt en zorg ervoor dat je verlichting verstelbaar is qua positie.
  • Inspiratie: Voordat wij begonnen met het inrichten van onze showroom hebben wij inspiratie opgedaan bij andere showrooms. Wij hebben voornamelijk gekeken naar verlichting en de indeling van de ruimte.

Bent u geïnteresseerd geraakt in ons bedrijf en wilt u onze showroom bekijken? Maak dan een afspraak en dan zien wij u snel!

PS: Heeft u nog tips voor ons, laat het dan weten in de reacties!